Призор пред којим је расизам капитулирао

Призор пред којим је расизам капитулирао

Деветогодишње близнакиње Киан и Реме рођене су у размаку од једног минута. Прелепе, веселе и паметне, необично личе једна на другу, али једна носи осмех Африке, а друга шарм Скандинавије. Да, Киан је црнкиња, Реме је плавуша.

Ове девојчице своју посебност дугују игри гена који су одлучили да направе ретку комбинацију, а истовремено на најочигледнији начин докажу бесмисао расних подела.

Њихови родитељи, Кyлее и Реми, рођени су у браковима између беле мајке и црног оца, тако да је равнотежа гена прилично стабилна, што је и разлог овог малог феномена. О својим девојчицама кажу:

„Оне су савршен пример како би свет требало да изгледа. Не смета им боја њихове коже, нити нас икада запиткују у вези са тим. Једино је забавно када нас неко са чуђењем пита зашто су те две девојчице често исто обучене. Прилично се изненаде кад чују да су близнакиње.“

Расизам, као и сви остали облици мржње, настао је из примитивних племенских односа као инстинктивни страх од припадника другог племена, расе, вере или класе. Осмеси Киан и Реме су порука коју шаље природа и еволуција. Време је да одрастемо као људска бића и коначно схватимо да опасност долази из непријатељског срца и ума, а не боје коже.

bliznakinje_01

 

Извор: www.medias.rs

Podelite sa drugima:

Povezani članci